Hoeveel kost een webshop

Wat bepaalt de prijs van een webshop?

Wanneer je wenst te starten met een webshop, moet je eerst een webshop laten bouwen.  Wij bouwen al onze webshops in WordPress, het meest gebruikte CMS ter wereld, tegen een betaalbare prijs webshop.

Prijs webshop laten bouwen

Small

Professionele webshop
om te starten

€ 1.710

N

Bouwen van je webshop

N

Preload 10 producten

N

Online betalingen inbegrepen

N

Eenvoudig zelf je webshop beheren

N

Verzenden met DHL, Bpost & PostNL

N

Domein, hosting & SSL

N

Professioneel emailadres

Medium

Complete webshop voor elke ondernemer

€ 2.295

N

Alle functies uit SMALL

N

Preload 50 producten

N

PDF zendnota’s en fakturen

N

Flexible shipping module

N

Reminder openstaande winkelmand

N

Geïntegreerde SEO-tool

N

Koppeling social media

N

Gratis videohandleidingen

N

Setup Google Analytics 4 & Google Search console

Large

Premium webshop SEO geoptimaliseerd

€ 3.995

N

Alle functies uit MEDIUM

N

Preload 200 producten

N

Optimalisatie productafbeeldingen

N

Custom layout productpagina en categoriepagina

N

Advanced search filter

N

Whatsapp click to chat

N

Premium SEO ready

N

Gratis professioneel marketing advies

Custom

Webshop op maat laten bouwen

Prijs op maat

N

Prijs webshop op maat aanvragen

^

Meertalige webshop

^

Koppeling met CRM

^

Koppeling met ERP

^

Customized webshop layout

^

Inbegrepen in elk webshop pakket

R

Responsive design

R

Website zelf eenvoudig aanpassen

R

Gratis videohandleiding website

R

Contactformulier

R

Website aanmelden bij Google

R

Top service

R

Integratie logo & huisstijl

R

SSL certificaat

R

Privacy policy

Prijs webshop maken vergelijken

Een volledig op maat geprogrammeerde webshop, gecreëerd door een ervaren websitebouwer, vertoont aanzienlijke prijsverschillen ten opzichte van een websitebouwer die gebruikmaakt van Opensource CMS-systemen en standaard templates. Niettemin hoeft het prijsverschil niet per se enorm te zijn.

De tarieven voor een webshop op een kant-en-klaar platform, zoals die te vinden zijn op verschillende plekken op het internet, zijn niet te vergelijken met de kosten van een op maat gemaakte webshop. Bovendien gaan goedkopere kant-en-klare webshops vaak gepaard met aanzienlijke nadelen.

Kiezen voor een op maat gemaakte webshop is doorgaans de betere optie. Wil je een webshop laten maken op basis van WordPress, vraag dan je webshopbouwer om een op maat gemaakt thema te bouwen. Dit heeft als voordeel dat je webshop altijd uniek is, geen overbodige code bevat en tegelijkertijd draait op een uiterst betrouwbaar platform.

hoeveel kost een webshop

Hoeveel kost een webshop per jaar

Wanneer je start met een webshop, betaal je het eerste jaar de ontwikkeling van jouw webshop.  Zodra de eindfaktuur betaald is, zijn er geen extra kosten meer.  De webshop is online, werkt goed en er zijn geen verdere kosten voor de ontwikkeling meer te betalen.

Na oplevering van je webshop geniet je nog van 2 maanden gratis opvolging en support.  Wij volgen jouw webshop graag nog even op om te controleren of alles goed verloopt.  Ook informeren we of je vlot aan de slag kan met de gratis videohandleidingen.

Vanaf het tweede jaar zijn er geen kosten meer.  Enkel je domeinnaam en de hosting moet je jaarlijks hernieuwen.

Vermits jouw webshop persoonlijke informatie, online betalingen en privé-emailadressen bevat, raden wij jou aan om een onderhoudspakket te overwegen.  Zo blijft jouw webshop veilig en up-to-date.

Uiteraard is zo’n onderhoudsformule veel goedkoper dan de ontwikkeling van je webshop.  Je vindt hier onze onderhoudstarieven voor jouw shop.

Zelfs wanneer je kiest voor een onderhoudsformule, plus de jaarlijkse hernieuwing van je domein en hosting, blijft de prijs van je webshop vanaf het 2e jaar veel lager dan de initiële ontwikkelingskost die je betaald hebt voor jouw webshop.

Hoeveel kost een webshop per jaar is daarnaast ook afhankelijk van je online marketing tools.  Zet je regelmatig in op SEO of verkies je maandelijks om te adverteren via Google Ads?  Ook deze kosten moet je meerekenen wanneer je uitzoekt hoeveel je jaarlijks aan je webshop moet spenderen.

Domeinnaam

De domeinnaam van jouw webshop moet je jaarlijks hernieuwen.

Hosting

De hosting van jouw webshop is een jaarlijks wederkerende kost.

Marketing

De online marketing voor jouw webshop is waarschijnlijk een jaarlijkse wederkerende investering.

Online advertenties

Je budget voor online advertenties via Facebook, Instagram of Google zijn een bepalende factor in je jaarlijkse kosten.

Onderhoud

Onderhoud van jouw webshop bieden we vrijblijvend aan, doch is sterk aanbevolen qua veiligheid.

Hoeveel kost een webshop maken op maat?

Een webshop laten maken op maat kost iets meer dan een standaard webshop.  Alles hangt af van de functies die je wenst voor jouw webshop.

Ofwel bouwen we een webshop op basis van een template, aangevuld met op maat geselecteerde toepassingen.  Ofwel bouwen we jouw webshop vanaf nul, waarbij we de vrije hand hebben in het ontwerp en de layout van de webshop.  Uiteraard kunnen we ook in dit ontwerp op maat geselecteerde toepassingen integreren.  Of we bouwen op maat gemaakte toepassingen volgens uw wensen.

Alle gewenste technische functies bepalen onder andere de prijs van jouw webshop. Licenties en updates betreft de technische functies in jouw op maat gebouwde webshop zijn inbegrepen in het ontwerp.  Nadien zijn deze functies of modules jaarlijks hernieuwbaar.  Enkele voorbeelden van functies:

R

Multistep contactformulieren

R

Rekenmodules

R

Integratie software derden

R

Opt-in voor nieuwsbrieven

R

Taalkeuze

R

Transportkost calculator

Wil jij graag weten hoeveel jouw webshop op maat bouwen kost?

hoeveel kost een webshop

Prijs webshop laten maken

Hoeveel kost een webshop maken voor een startend bedrijf? Hoeveel kost een webshop in bijberoep?  Dit zijn veelvoorkomende vragen die ons regelmatig bereiken en waar we zonder aarzeling op kunnen reageren. De prijs om een webshop te laten maken wordt echt bepaald door de omvang van de webshop, of deze nu groot of klein moet zijn, en wordt gecombineerd met het gewenste aantal functionaliteiten. Al deze factoren hebben een aanzienlijke invloed op het aantal uren werk dat we moeten berekenen.

Of we nu een webshop ontwikkelen voor een starter, iemand die een bijberoep uitoefent of voor een KMO die verlangt naar een uitgebreide online winkel, dat maakt voor ons geen verschil. Wij zetten ons in om voor iedereen een prachtige webshop te creëren, omdat dit simpelweg onze aanpak is. We streven ernaar om hoogwaardige en visueel aantrekkelijke webshops te ontwerpen waar onze klanten veel plezier aan beleven.

SterX heeft inmiddels jarenlang ervaring in het bouwen van WordPress webshops. Hierdoor ben jij gegarandeerd van een perfecte oplevering van een prima functionerende webshop. Je start reeds met een mooie en gebruiksvriendelijke webshop vanaf € 1.710. Vervolgens kan jij op jouw ritme en budget de webshop verder uitbreiden met extra functionaliteiten, zonder dat je steeds opnieuw moet beginnen.

Wens je liever vanaf het begin met een op maat gemaakte webshop te starten, vraag om een vrijblijvende offerte.

Prijs webshop terugverdienen

Wanneer je investeert in een webshop, wil je natuurlijk ook berekenen wat je terugverdientijd van deze investering is.  Op een eerdere stelling “hoeveel kost een webshop per jaar” legden we reeds uit dat je ook rekening moet houden met je kosten voor marketing, online advertenties en meer.

Daarnaast heb je misschien ook nog kosten voor voorraadbeheer, transportkosten, aankoop van software en dergelijke.

Als je al deze kosten optelt bij de prijs webshop, dan krijg je een totaalplaatje voor jouw webshop.  Eigenlijk krijg je bijna een totaalplaatje voor de jaarlijkse kostprijs van jouw bedrijf.

De terugverdientijd van deze totale kost per jaar is afhankelijk van jouw verkoop.  Is er veel vraag naar jouw producten?  Zit je concurrentiëel met jouw verkoopsprijs?  Kan je vlot leveren en hoe is jouw klantenervaring?  Kortom, op de terugverdientijd van jouw investering voor je webshop kunnen we moeilijk een éénduidig antwoord geven.  Wat we wel kunnen zeggen is dat de investering in de ontwikkeling van jouw webshop slechts een klein onderdeel is van de investering in jouw bedrijf.  Tegelijkertijd is jouw webshop waarschijnlijk je enigste verkoopskanaal, besparen op dit onderdeel is dus geen goed idee.  Beter advies is om te starten met een beperkte webshop en modulair uit te breiden zodra de verkoop vlot verloopt.

Hoeveel kost een webshop?

Vraag een offerte op maat.

Wij zijn alvast benieuwd naar jouw project.
Een nieuwe webshop nodig?  Of wens je jouw webshop uit te breiden?

Geef ons een seintje, wij reageren meestal binnen de 24u.