goede webtekst

Een goede webtekst is noodzakelijk voor jouw website.  Net door deze informatie komt een bezoeker op jouw website terecht. Het is niet altijd even eenvoudig om een goede webtekst te schrijven.  Want waarover schrijf je dan?

Kijk eens op de website van Answer the Public.  Daar kan je een aantal zoekwoorden ingeven.  Aan de hand van deze zoekwoorden krijg je een lijst vragen die de start van jouw tekst kunnen zijn.

Zorg er wel voor date jouw webteksten geoptimaliseerd zijn voor SEO?  Je schrijft een goede webtekst aan de hand van deze 10 tips.

Schrijf eenvoudig een goede webtekst

Via deze 10 tips maak je de perfecte start.

1. Bepaal je doelgroep

Je schrijft webteksten voor jouw bezoekers.  De informatie die je verschaft, trekt bezoekers naar je website.  Maak ook onderscheid tussen tekst voor je webshop of informatieve tekst.  Uiteraard hou je rekening met de SEO regels.  Anders krijgt je pagina geen goede ranking in de zoekmachines.

2. Gebruik zoekwoorden

Kies een zoekwoord voor je tekst.  Dit zoekwoord verwerk je een aantal keer in je webtekst zodat je een goede webtekst krijgt.  Let op, gebruik je je zoekwoord te veel, dan straft Google dit af.  Je pagina zal dan niet hoog scoren.  Om een goed zoekwoord te vinden, kan je eventueel gebruiken maken van Google’s zoekwoordplanner.

3. Korte zinnen

Korte zinnen lezen makkelijker.  Gebruik nooit zinnen met meer dan 15 woorden.  Dit bevordert de leesbaarheid van je tekst niet.  Mensen scannen je tekst op zoek naar de juiste informatie.

4. Korte alinea’s

Hou ook je alinea’s kort.  Lange alinea’s zijn saai om te lezen.  Met korte alinea’s gaat het lezen ook sneller vooruit.  En zij bevorderen het “scannen” van je tekst.

5. Geef structuur aan je tekst

Een goede webtekst bouw je op aan de hand van een structuur.  Geef titels een <h1> of andere “headtag” mee.  Niet alleen je bezoekers krijgen een overzicht van je tekst.  Ook Google en andere zoekmachines houden van structuur.  Dit bevordert de ranking van je pagina.

6. Niet kopiëren aub

Om je pagina hoog te laten scoren in zoekmachines, moet je unieke tekst gebruiken.  Als je teksten van andere websites kopieert, dan straft Google dit af.  Je pagina zal niet hoog scoren.  Je zal geen stroom aan bezoekers naar je website trekken.

7. Eenvoudige spreektaal

In een goede webtekst gebruik je eenvoudige spreektaal.  Iedereen moet jouw tekst kunnen begrijpen.  Schrijf dus geen jargon.

8. Lengte van je tekst

Om een goede SEO score te bekomen, moet je tekst uit minimaal 300 woorden bestaan.  Bladzijden vol met tekst leest niemand.  Hou ook hier rekening mee.

9. Afbeeldingen

Volgens het cliché “één beeld zegt meer dan 1000 woorden” heb je geen tekst nodig.  Toch zeggen woorden, in combinatie met de juiste afbeelding, nog veel meer.  Gebruik afbeeldingen op een verstandige manier.

10. Call to Action

Uiteindelijk heb je je bezoeker kunnen overtuigen met je goede webtekst.  Zorg dan dat hij niet gaat lopen.  Via een “Call to Action” zet je je bezoeker om in een klant.  Grote drukknoppen zijn hiervoor ideaal.

 

Wij helpen je graag met de optimalisatie van je teksten.  Vraag een gesprek aan met een online marketing specialist van SterX.  Google en andere zoekmachines bekijken veel meer dan alleen je webteksten.  Via SEO kunnen wij je pagina hoger doen scoren.