Email Marketing

Promoot je producten of diensten

Email is een goed en waardevol kanaal voor marketing en communicatie.  Waar social media een vluchtig kanaal is en mensen pas écht kijken als ze iets nodig hebben, bereik je met nieuwsbrieven bijna altijd de inbox van de ontvanger.

Email marketing platfom

Emails versturen doe je met Outlook of Gmail.  Maar deze tools zijn niet bedoeld om aan email marketing te doen.  Daar zijn professionele email platformen voor ontwikkeld.

Met gespecialiseerde software kan jij je email een bepaalde vorm geven.  Je stelt een layout op, geeft tekst een vaste plaats, voegt knoppen toe die linken aan je website en maakt koppelingen met je social media.

Jij kan zelf het tijdstip kiezen om jouw nieuwsbrief te versturen.  Bovendien kies jij naar wie je de nieuwsbrief wil sturen.  Naar alle klanten of naar een bepaalde doelgroep?

Wil jij nieuwsbrieven op een eenvoudige en professionele manier versturen?
Laat SterX uw email marketing uitvoeren.

email marketing

De voordelen van email marketing

Professionele uitstraling

SterX bezorgt u een professionele uitstraling voor uw email marketing.  We maken een template in uw huisstijl en zorgen voor de juiste layout.

De integratie van uw logo, slogan en typische kleuren zorgen voor een grote herkenbaarheid.  Verder personaliseren we de aanspreking, gebruiken titels en subtitels die aanzetten tot lezen en voorzien uw nieuwsbrief van de juiste afbeeldingen.

email marketing
email marketing

Product promotie

Via nieuwsbrieven kan u bepaalde producten of diensten extra in de schijnwerpers zetten.  We merken nog altijd een grote omzetverhoging bij uw bestaande klanten door deze vorm van marketing.

Ook acties of kortingen via een nieuwsbrief hebben een grote impact op uw verkoop, zowel online als in uw winkel.

Contact houden met klanten

Heb jij belangrijk nieuws te melden?  Doe dat dan via een nieuwsbrief.

Jouw aanbod uitbreiden, de overname van een sectorgenoot of de voorzorgsmaatregelen bij een pandemie … dit zijn allemaal onderwerpen van belangrijke informatie die je zeker kan delen.  Mensen lezen graag “weetjes” over jouw bedrijf.

email marketing
email marketing

Meer website bezoekers

Een goede nieuwsbrief zorgt voor interactie met je bedrijf.  Doorverwijzen naar bepaalde artikels of pagina’s is een klassiek voorbeeld.

Een uitstekende nieuwsbrief trekt meer bezoekers naar jouw website en zorgt zo voor meer conversies.  De lezer aansporen om een offerte te vragen of een bepaald product online te kopen, dat zorgt voor meer omzet.

Is jouw website klaar om meer bezoekers te ontvangen?
Staan alle producten mooi weergegeven in jouw webshop?

Meten is weten

Na het versturen van jouw nieuwsbrief kunnen we meetbare resultaten ophalen.  Via de statistieken van het email platform ontdek je wie jouw nieuwsbrief heeft gelezen, op welke knoppen men het meest klikt of wat het meest interessante onderdeel van uw nieuwsbrief is.

Met deze informatie optimaliseren we uw email campagne.

email marketing

Emailadressen beheren

Meestal kunnen we jouw CRM koppelen met een email marketing platform.  Zo kan je op één plaats al jouw geadresseerden beheren.

Staat jouw software dit niet toe, dan vullen we de email database via Excel lijsten.

We optimaliseren het adressenbestand en maken doelgroepen aan.  Zo kan je starten met specifieke targeting in je email marketing.

Email wetgeving & GDPR

Uitaard kan je niet zomaar een nieuwsbrief sturen naar iedereen.  De wetgeving bepaalt dat je enkel nieuwsbrieven mag sturen naar klanten of naar personen die zichzelf hebben ingeschreven op jouw email campagne.

Hiervoor kan je een “opt-in” aanbieden op jouw website.  Heb je deze optie nog niet?  Geef ons dan een seintje, wij doen hiervoor het nodige.

Elke ontvanger moet ook zijn gegevens kunnen aanpassen of verwijderen in jouw database.  Ook deze optie voorzien wij in elke nieuwsbrief.

Bel ons even om uw email marketing te bespreken