domeinnaam

Een goede domeinnaam kiezen voor je website

Als je wil starten met een website, heb je uiteraard een domeinnaam nodig.  Maar hoe maak je de juiste keuze?

 

Wat is belangrijk?

Hoewel je domeinnaam meestal afhangt van je bedrijfsnaam, moet je de leesbaarheid in het achterhoofd houden.  De firma “One for All” kiest beter niet voor “www.14all.be”, maar kan beter opteren voor een leesbare keuze als “www.oneforall.be”.  Een korte en herkenbaar domein vermindert de kans op spelfouten en is eenvoudig te onthouden, waardoor klanten andere mensen snel doorverwijzen naar je website.

Trefwoorden in je domeinnaam zouden (in theorie) je ranking in Google niet mogen beïnvloeden.  Wegens veel misbruik heeft Google het belang van trefwoorden in de domeinnaam sterk verminderd.  Maar de praktijk leert ons dat het af en toe toch kan helpen.

Kies de juiste extensie.  Een .com extensie geeft je in jouw ogen misschien meer uitstraling, maar zal je zuur opbreken als je enkel de Belgische markt wil bereiken.  Mensen zullen sneller op een .be website dan op een .nl of een .com website klikken.  Dit alles heeft te maken met vertrouwen en het “van bij ons” gevoel.

 

Wat vermijden?

Koppeltekens en cijfers raden we af om te gebruiken.  Deze zorgen meestal voor verwarring en maken het moeilijker om de website te onthouden.   De domeinnaam “www.14U.com” (First for you) zal je bezoeker na één week niet meer kunnen herinneren.  Bovendien geeft een domein vol met cijfers geen credibility aan je website.  Hierdoor zijn potentiële bezoekers niet geneigd om op je advertentie in Google te klikken.

Is je gekozen domein reeds bezet?  Via www.dnsbelgium.be kan je achterhalen wie de eigenaar is van de domeinnaam waarin je geïnteresseerd bent.  Echter, bekijk eens eerst of je inderdaad geen andere (vrije) domeinen kan gebruiken. Ben je écht geïnteresseerd in de naam, dan kan je overwegen om dit domein over te kopen.  Maar blijf realistisch en betaal geen gekke bedragen.

Uw domeinnaam vastleggen

Uiteindelijk heb je een domein gekozen die voldoet aan de nodige voorwaarden:

  • duidelijk en goed leesbaar
  • eventueel met een trefwoord in verwerkt
  • en met de juiste extensie (om je doelgroep te kunnen bereiken)

Dan ga je dit domein vastleggen.  De kostprijs hiervan is afhankelijk van de gekozen extensie.

SterX helpt je bij het registreren van je domeinnaam.  Wij zorgen ervoor dat u de eigenaar bent, terwijl SterX de technische kant van het domein afhandelt.

 

Registreer mijn domein

 

Extra tips voor je website

Share This