wat is wordpress

Wat is WordPress?  Simpel gezegd, WordPress is een webpublicatiesoftware die je kunt gebruiken om jouw eigen website of blog te maken. Het is misschien wel het gemakkelijkste en meest flexibele blog- en website-beheersysteem (CMS) voor beginners en professionals.

Wat is WordPress waard als websiteplatform?

Sinds de release in 2003 is WordPress een van de meest populaire webpublicatieplatforms geworden. En tegenwoordig bestrijkt het meer dan 37% van het hele internet – alles van hobbyblogs tot enkele van de meest populaire websites online. Met een marktaandeel van 63,5% is WordPress het meest gebruikte concentmanagementsysteem.

Je eigen WordPress website bouwen of laten bouwen?

Met WordPress kun je in feite je eigen eenvoudige website bouwen en beheren.  Net zoals je de tekstverwerker Microsoft Word gebruikt, ben je helemaal thuis met de WordPress Editor. WordPress is dus heel gebruiksvriendelijk.

Maar WordPress leent zich ook uitstekend voor een maatwerk website. In dat geval kies je juist voor SterX. Want SterX bouwt een website zoals jij dat wil. Geheel naar je eigen wensen, met of zonder webshop, nieuwsbrief, formulieren, rekenmodules of andere functionaliteiten.

wat is wordpress

Wat is WordPress hosting?

Om aan de slag te kunnen met WordPress, kies je voor een webhostingprovider die webserverruimte beschikbaar heeft voor het draaien van WordPress. In bepaalde gevallen kan WordPress automatisch worden geïnstalleerd bij de provider. Maar als je wilt, zou je zelfs de WordPress-software zelf kunnen downloaden van WordPress.org en deze vervolgens op je eigen webserver installeren. Maar bij een maatwerk WordPress website verzorgt SterX de installatie, zodat jij onbezorgd kan blijven ondernemen.

WordPress de juiste keuze

Er zijn verschillende redenen waarom WordPress een uitstekende keuze is voor het bouwen van jouw website:

Z

Gratis software

WordPress wordt vrijgegeven onder een Open Source-licentie. Dat betekent dat je de WordPress-software kunt downloaden en gebruiken zoals jij het wil: GRATIS dus. Maar het betekent ook dat honderden vrijwilligers van over de hele wereld constant bezig zijn om de WordPress-software te verbeteren.

Z

Voor iedereen

WordPress is eenvoudig te leren en te gebruiken.  Je hoeft niet elke keer een webdesigner te vragen als je een kleine wijziging aan je website wilt aanbrengen. In plaats daarvan kun je eenvoudig je eigen inhoud bijwerken en maken … zonder dat je hoeft te leren coderen.

Z

Maatwerk mogelijk

Volledig aanpasbaar: er zijn duizenden plug-ins waarmee je het hele uiterlijk van je WordPress website kunt veranderen of zelfs functies kunt toevoegen zoals een online winkel, een fotogalerij of een mailinglijst.  Als je vervolgens problemen ondervindt of aangepaste functies wilt toevoegen, zijn wij de juiste partij die je hierbij kan helpen en ondersteunen.

Z

100% van jou

Jij hebt de controle over je eigen inhoud. Sommige andere publicatieplatforms beperken wat je wel en niet kan doen op je eigen website. En je zit vast aan die dienst; als het ooit zou worden afgesloten, zou je inhoud eenvoudig kunnen verdwijnen. Met WordPress kun je je gegevens importeren van andere platforms zoals Blogger of Tumblr en je kan je gegevens eenvoudig exporteren om van WordPress af te stappen, wanneer je maar wil. Jij hebt de controle over je eigen inhoud.

Is WordPress geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke tool waarmee je je eigen blog of website kan vullen, dan maakt geen enkele andere software het zo gemakkelijk. En je zult merken dat WordPress ongelooflijk flexibel is.

Bovendien geven wij je de ondersteuning die jij verdient en nodig hebt om jouw perfecte website te kunnen gebruiken.

WordPress website laten bouwen?

Ben jij toe aan een nieuwe website om jou diensten aan te kunnen bieden? Laat dan jouw website ontwerpen en bouwen door SterX.

Ben je benieuwd naar de kosten?

Hoewel wij openstaan voor alle projecten uit heel Vlaanderen, richt SterX zich met name op bedrijven in de volgende regionen: Antwerpen, Brasschaat, Deurne, Ekeren, Kapellen, Merksem, Schoten, Wijnegem en Wommelgem.