Hoeveel kost een website maken

Wat bepaalt de prijs van een website?

Een van de meest gestelde vragen is: “Hoeveel kost een website maken?” De prijs voor het laten maken van een website is volledig afhankelijk van jouw wensen en de bijhorende functionaliteiten. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om een website of webshop te bouwen.

Kosten website maken vergelijken

Een website die volledig op maat geprogrammeerd is door een websitebouwer, is niet in prijs te vergelijken met een websitebouwer die werkt met Opensource CMS-systemen en standaard templates, maar hoeft daardoor niet veel duurder te zijn.  De kosten voor een website op een kant-en-klaar platform zoals er op internet verschillende worden aangeboden, kan je ook niet vergelijken met een op maat gemaakte website.  Bovendien kent zo’n goedkope website vele nadelen.

Een website laten maken op maat is de betere oplossing.  Laat je nieuwe website, gebaseerd op een Opensource CMS-systeem zoals WordPress, bouwen met een op maat gemaakt thema.  Dit biedt als voordeel dat jouw website steeds een unieke website is, draaiend op een zeer betrouwbaar platform.

Hoeveel kost een website maken nu echt?  In dit voorbeeld gaan we uit van een website gebouwd in WordPress, omdat SterX is gespecialiseerd in het bouwen van websites op basis van dit geweldig en zeer gebruiksvriendelijk platform.

hoeveel kost een website laten maken

Kosten nieuwe website maken

Om een goede prijs te kunnen bepalen moeten wij weten welke doelstellingen je wilt behalen met een website. Hiervoor zijn verschillende functionaliteiten toepasbaar om aan jouw wensen te kunnen voldoen. Een ‘standaard, informatieve website’ heeft bijvoorbeeld heel andere functies nodig dan een webshop. In principe is alles mogelijk binnen het beheersysteem van WordPress.

Hieronder lijsten we een aantal functionaliteiten op, die je eventueel kan gebruiken in je website of webshop.  Echter, deze lijst is slechts een peulschil van alle mogelijkheden binnen WordPress.  Elke functionaliteit verkrijgen we door gebruik te maken van modules of plugins.  Deze plugins zijn een stukje software, ontworpen en getest door derden en correct werkend, maar moeten nog verder afgestemd worden per integratie.

Hoeveel kost een website maken op maat?

Een aantal voorbeelden van functionaliteiten op een rij gezet:

  • Verzendformulieren
  • Nieuwsbrieven
  • Zoek- of filter functie
  • Betaalsystemen
  • Taal en vertaal modules
  • Reviewsystemen
  • Blog en portfolio
  • Socialmedia koppelingen
  • Rekenmodules
  • En nog veel meer…

Al deze technische functies bepalen onder andere de prijs om jouw website te laten maken. Licenties en updates zitten in de kosten website laten maken inbegrepen in deze functies of modules.

hoeveel kost een website maken

Hoeveel kost een website maken om te starten?

Hoeveel kost een website maken voor een startend bedrijf? Hoeveel kost een website in bijberoep?  Dit zijn vragen die we heel veel krijgen en waar we gerust op kunnen antwoorden. Hoeveel kost een website hangt echt af van hoe groot of hoe klein jouw website moet zijn, gecombineerd met het aantal functies dat jij wenst. Dit alles heeft een grote impact op het aantal werkuren dat wij moeten calculeren.

Of we die website nu maken voor een starter, iemand in bijberoep of voor een KMO die graag een nieuwe website wenst, dat maakt niet uit.  Wij maken voor iedereen een prachtige website omdat dit zo hoort.  Wij maken graag goede en mooie websites waar onze klanten veel plezier aan beleven.

SterX heeft inmiddels jarenlang ervaring in het bouwen van WordPress websites. Hierdoor ben jij gegarandeerd van een perfecte oplevering van een prima functionerende website. Je start reeds met een mooie en gebruiksvriendelijke website vanaf € 750. Vervolgens kan jij op jouw ritme en budget de website verder uitbreiden met extra functionaliteiten, zonder dat je steeds opnieuw moet beginnen.

Wens je liever vanaf het begin met en grotere website of webshop te starten, bekijk onze webdesign formules of vraag om een vrijblijvende offerte.

Na oplevering van je nieuwe website zorgen wij voor een optimale ondersteuning met het onderhouden van jouw website.

WordPress website

Een nieuwe WordPress website laten maken of je bestaande WordPress website een volledige make-over geven? Je kan altijd op de professionele kennis van SterX rekenen.  Wij zijn beschikbaar voor elk project uit heel Vlaanderen en hebben een boontje voor lokale bedrijven in de regio’s Antwerpen, Brasschaat, Deurne, Ekeren, Kapellen, Merksem, Schoten, Wijnegem en Wommelgem.