Hoeveel kost een website laten maken

Wat bepaalt de prijs van een website?

Een van de meest gestelde vragen is: “Hoeveel kost een website laten maken?” De prijs voor het laten maken van een website is volledig afhankelijk van jouw wensen en de bijhorende functionaliteiten. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om een website of webshop te bouwen.

Website laten maken prijs

Starter

Met een professionele website ben jij goed vindbaar op internet.

v.a.€ 750

Ondernemer

Met een uitgebreide website kan je meer klanten aantrekken. 

v.a.€ 1 600

Expert

Je combineert jouw website met automation flows en CRM-pakket.

v.a.€ 3 000

Inbegrepen in elk webdesign pakket

R

Responsive design

R

Uniek ontwerp

R

Website zelf eenvoudig aanpassen

R

Gratis videohandleiding website

R

Contactformulier

R

Social media links

R

Website aanmelden bij Google

R

Top service

R

Integratie logo

R

Huisstijl toepassen

R

SSL certificaat

R

Privacy policy

Kosten website maken vergelijken

Een website die volledig op maat geprogrammeerd is door een websitebouwer, is niet in prijs te vergelijken met een websitebouwer die werkt met Opensource CMS-systemen en standaard templates, maar hoeft daardoor niet veel duurder te zijn.

De kosten voor een website op een kant-en-klaar platform zoals er op internet verschillende worden aangeboden, kan je ook niet vergelijken met een op maat gemaakte website.  Bovendien kent zo’n goedkope website vele nadelen.

Een website laten maken op maat is de betere oplossing.  Laat je nieuwe website, gebaseerd op een Opensource CMS-systeem zoals WordPress, bouwen met een op maat gemaakt thema.  Dit biedt als voordeel dat jouw website steeds een unieke website is, draaiend op een zeer betrouwbaar platform.

hoeveel kost een website laten maken

Kosten website laten maken

Hoeveel kost een website maken nu echt? Om een goede prijs te kunnen bepalen moeten wij weten welke doelstellingen je wilt behalen met een website. Hiervoor zijn verschillende functionaliteiten toepasbaar om aan jouw wensen te kunnen voldoen.

Een ‘standaard, informatieve website’ ontwikkelen heeft bijvoorbeeld heel andere functies nodig dan een webshop laten bouwen. Daarnaast kan je voor zowel een website als een webshop dezelfde functies toevoegen.  Denk maar aan een opt-in voor je nieuwsbrief, het downloaden van een brochure of afgeschermde pagina’s voor geregistreerde gebruikers.  In principe is alles mogelijk binnen het beheersysteem van WordPress.

Elke functionaliteit verkrijgen we door gebruik te maken van modules of plugins.  Deze plugins zijn een stukje software, ontworpen en getest door derden en correct werkend, maar moeten nog verder afgestemd worden per integratie.

Ontwikkeling

Uiteraard hebben we een aantal uren nodig om jou website te kunnen ontwikkelen.

Aantal pagina's

Hoe meer pagina’s we moeten ontwerpen, hoe meer tijd we hiervoor nodig hebben.  Klinkt logisch, niet?

Talen

Jouw website in het Nederlands, Frans of Engels?  Dan moeten we een meertalige structuur implenteren.

Webshop

Een webshop vraagt meer functionaliteiten zoals online betalingen, voorraadbeheer en verzendkosten berekenen.

Hoeveel kost een website maken op maat?

Een website laten maken op maat hoeft niet per sé veel meer te kosten dan een standaard website.  Alles hangt af van de functies die je wenst voor jouw website.

Het ontwerp van ELKE website bouwen wij steeds op maat. Wij houden niet van standaard templates, maar zijn ervan overtuigd dat elke website een unieke uitstraling verdiend. Daarom bouwen wij elk ontwerp vanaf nul, afgestemd op uw wensen, huisstijl en logo.

Alle gewenste technische functies bepalen onder andere de prijs om jouw website te laten maken. Licenties en updates zitten in de kosten website laten maken inbegrepen in deze functies of modules en zijn meestal jaarlijks hernieuwbaar.  Enkele voorbeelden van functies:

R

Multistep contactformulieren

R

Online betalingen

R

Rekenmodules

R

Integratie software derden

R

Opt-in voor nieuwsbrieven

R

Taalkeuze

R

Geavanceerde zoekfuncties

R

Transportkost calculator

Wil jij graag weten hoeveel jouw website op maat bouwen kost?

hoeveel kost een website maken

Prijs website laten maken

Hoeveel kost een website maken voor een startend bedrijf? Hoeveel kost een website in bijberoep?  Dit zijn vragen die we heel veel krijgen en waar we gerust op kunnen antwoorden. De prijs website laten maken hangt echt af van hoe groot of hoe klein jouw website moet zijn, gecombineerd met het aantal functies dat jij wenst. Dit alles heeft een grote impact op het aantal werkuren dat wij moeten calculeren.

Of we die website nu maken voor een starter, iemand in bijberoep of voor een KMO die graag een nieuwe website wenst, dat maakt niet uit.  Wij maken voor iedereen een prachtige website omdat dit zo hoort.  Wij maken graag goede en mooie websites waar onze klanten veel plezier aan beleven.

SterX heeft inmiddels jarenlang ervaring in het bouwen van WordPress websites. Hierdoor ben jij gegarandeerd van een perfecte oplevering van een prima functionerende website. Je start reeds met een mooie en gebruiksvriendelijke website vanaf € 750. Vervolgens kan jij op jouw ritme en budget de website verder uitbreiden met extra functionaliteiten, zonder dat je steeds opnieuw moet beginnen.

Wens je liever vanaf het begin met en grotere website of webshop te starten, bekijk onze webdesign formules of vraag om een vrijblijvende offerte.

Hoeveel kost een website per jaar?

Wanneer je bij SterX een website of webshop laat bouwen, dan betaal je maar 1x voor de ontwikkeling hiervan.  Vermits het ontwerpen van uw website geen jaarlijks gebeuren is, vinden wij het vreemd dat je elk jaar opnieuw voor jouw website zou moeten betalen.  Daarom, bij oplevering van de website en betaling van de eindfaktuur, is de website 100% van jouw.  Geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras!

Na oplevering van je nieuwe website zorgen wij voor een optimale ondersteuning met het onderhouden van jouw website. Want elke website en webshop is software en vraagt om de nodige updates inzake veiligheid en functionaliteit. Onze onderhoudspakketten zijn niet verplicht, doch sterk aanbevolen.

Je moet wel rekening houden met het jaarlijks vernieuwen van jouw domeinnaam en webhosting.  Dit zijn kleine, wederkerende kosten die niet inbegrepen zijn in de ontwikkeling van jouw website of webshop.

Hoeveel kost een website laten maken?

Vraag een offerte op maat.

Wij zijn alvast benieuwd naar jouw project.
Een nieuwe website nodig?  Of wens je een webshop?

Geef ons een seintje, wij reageren meestal binnen de 24u.