website tekst

De betere inhoud maakt een goede website

Vaak kom ik mensen tegen die meer belang hechten aan de look & feel van hun website, dan aan de inhoud.  Helaas ken ik geen enkel algoritme dat zich baseert op de uitstraling van je website.  Daarom is het noodzakelijk om een goede website tekst te schrijven voor elke pagina.

Een website tekst schrijven?  Wat vertel ik dan?

Dit is één van de meest bizarre vragen die naar boven komt als je spreekt over “je website tekst schrijven”.  Ik vind het altijd gek dat klanten van mij verwachten dat ik meer van hun bedrijf, sector of doelgroep weet dan zijzelf.

Onlangs had ik een websiteproject in verband met “de verkoop van boten in Zwitserland”.  Die klant vroeg mij of ik de teksten voor zijn website kon schrijven.  Tot mijn spijt moest ik toegeven dat ik watervrees heb en geen enkele zee ken die aan Zwitserland grenst.  Waarop die man vlotjes begint te vertellen waarom hij boten in Zwitserland wil verkopen, wat de meest courante modellen zijn en dat je helemaal niet zeeziek wordt op zulke schepen.  Bovendien worden er veel boten gekocht in Zwitserland, maar uiteraard ligt Zwitserland niet aan een zee.

Twee uren later wist die man perfect welke teksten hij moest schrijven voor zijn website.  Hij had de juiste inhoud gekoppeld aan krachtige zoektermen voor zijn pagina’s.

Mag ik echt geen tekst overnemen van andere pagina’s?

Neen, je website tekst moet zo uniek mogelijk zijn.  Dat neemt niet weg dat je op andere websites wel eens kan spieken wat zij te vertellen hebben.  Of wat ze juist niét vertellen!  Want daarin kan je jezelf onderscheiden.  Zo creëer je een unieke inhoud over je gekozen onderwerp.

Wat doet SEO met mijn inhoud?

Google en andere zoekmachines baseren zich nog steeds op de teksten die je aanbiedt.  Daarin zoeken zij naar trefwoorden, controleren of de inhoud van je tekst relevant is met het opgegeven zoekwoord op die pagina en kijken of je teksten van andere websites hebt gekopieerd.  Want kopiëren is en blijft negatief voor de ranking van je website.

Zoekmachine optimalisatie

Niet enkel de inhoud van je website is belangrijk bij SEO (zoekmachine optimalisatie).  Er spelen nog veel andere factoren mee die de ranking van je website in Google bepalen.  Toch kan je best eerst je teksten controleren alvorens je verder gaat met SEO.