Hosting

Hosting voor uw domeinnaam

Nu je een domeinnaam hebt geregistreerd (zie mijn vorige artikel Domeinnaam kiezen), moet je natuurlijk ook aan hosting gaan denken.  Dit betekent dat je domein een vast adres krijgt.  Net zoals je woning ook een vast adres heeft gekregen.

Wat is hosting?

Vermits je op je domein een website wil laten bouwen, moet er ook ergens opslagruimte voorzien zijn om je teksten en foto’s te bewaren.  Dit alles gebeurt op een server.  Een hostingprovider verhuurt je een deel van de opslagruimte op zijn servers.

Alle hostingbedrijven bieden je verschillende hostingpakketten aan.  Maar het is beter om je hostingpakket af te stemmen op je website.  Vraag je webdesigner (SterX) om je domein aan de meest optimale hosting te koppelen.

De jaarlijks kost hiervoor is afhankelijk van een aantal factoren.  Wat is er allemaal inbegrepen en hoeveel opslagruimte bevat je server.

Bij SterX bevat een hostingpakket steeds:

N

50GB Webruimte

Webhosting om je website of webshop een vaste plek te geven.

N

50x 1GB Mailbox

Emailadressen aanmaken zoveel je wil.

N

Emailhosting

Email op elk toestel via IMAP & POP3.

N

SSL certificaat

Een veilige verbinding voor je website (groen slotje).

Webhosting of emailhosting nodig?

Heb je een server nodig om je website of email op te installeren?  Of beide?  Geef ons een seintje, wij bezorgen u de meest optimale hosting aan scherpe prijzen.

Webhosting

Op je hostingpakket kan je ook je website of webshop een plek geven.  Je webhosting en emailhosting staan meestal op dezelfde server.

De webhosting voorziet reeds in bepaalde optimalisaties voor je website.  Meestal bevat dit pakket Gzip compression, een cache optimalisatie en kunnen er eventueel (basis) statistieken bijgehouden worden van je bezoekersaantallen.

Webhosting vergelijken

Elke webhosting biedt ongeveer hetzelfde aan.  De verschillen zitten in de details.  Daarom is het zeker interessant om webhosting te vergelijken.

Gratis webhosting

Wie wenst gebruik te maken van gratis webhosting?  Weet dat je steeds webhosting betaalt, maar misschien zit deze kost wel verdoken in een andere formule.  Zelf vind ik gratis webhosting geen goede basis voor mijn website.  Als ik een website laat maken, dan wil ik toch niet dat mijn gratis webhosting vele beperkingen kent waardoor mijn website minder bezoekers aantrekt.

Goedkope webhosting

Er bestaat webhosting voor elk budget.  Goedkope webhosting leunt meestal nauw aan bij gratis webhosting.  Ook hier is dus de leuze “If you pay peanuts, you get monkeys” zeker van toepassing.

Maar budget webhosting kan een betere keuze zijn.  Kijk eens naar de dure hostingproviders en zoek eens uit of zij via een dochteronderneming geen goedkoper alternatief aanbieden.  Meestal bestaat die mogelijkheid, zodat je via een prijsgunstig tarief toch kan profiteren van een zeer goed hostingpakket.

Beste webhosting

De beste webhosting is dus een budgetvriendelijk hostingpakket bij een duurdere hostingprovider.  Hetzij rechtstreeks bij die partij of via hun dochteronderneming.  SterX gebruikt deze manier al jaren, met alle voordelen van dien.

Zoek een hostingprovider in uw land.  Dat bevordert de snelheid en bereikbaarheid van uw website.

Emailhosting

Via je hostingpakket kan je aan je domeinnaam ook e-mailadressen aanmaken.  Je beschikt over 50 mailboxen, telkens van 1GB groot.  Zo kan je een apart emailadres aanmaken voor inkomende facturen.  Of elke gebruiker zijn eigen e-mailadres geven met als extensie “…@mijnzaak.be”.

Een e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam komt professioneler over.  Het spreekt voor zich dat “info@fastmovers.be” meer uitstraling geeft aan uw bedrijf dan “fastmovers@telenet.be”.  Bovendien ziet uw klant onmiddellijk wie er allemaal tot uw bedrijf behoort.

Je kan verschillende e-mailadressen (aliassen) koppelen aan dezelfde mailbox.  Hierdoor komen de e-mails van “info@mijnzaak.be”, “support@mijnzaak.be” en “prijsaanvraag@mijnzaak.be” in dezelfde mailbox terecht, maar behoud je toch het overzicht.  Handig als je een klein bedrijf bent!

Al je e-mailadressen kan je uiteraard ook instellen op je smartphone of tablet.  Zo kan je overal antwoorden op je inkomende berichten.

 

Besluit

Ben je op zoek naar een goed hostingpakket voor jouw website of webshop, informeer dan zeker eens bij SterX.

Is je huidige website te traag of heb je problemen met je hostingprovider?  Weet dat je altijd van hostingprovider kan veranderen.

Zullen wij dit even regelen voor u?