Hosting

Hosting voor uw domeinnaam

Nu je een domeinnaam hebt geregistreerd (zie mijn vorige artikel Domeinnaam kiezen), moet je natuurlijk ook aan hosting gaan denken.  Hosting betekent dat je domein een vast adres krijgt.  Net zoals je woning ook een vast adres heeft gekregen.

Wat is hosting?

Vermits je op je domein een website wil laten bouwen, moet er ook ergens opslagruimte voorzien zijn om je teksten en foto’s te bewaren.  Dit alles gebeurt op een server.  Een hostingprovider verhuurt je een deel van de opslagruimte op zijn servers.  Dat is hosting.  Alle hostingbedrijven bieden je verschillende hostingpakketten aan.  Maar het is beter om je hostingpakket af te stemmen op je website.  Vraag je webdesigner (SterX) om je domein aan de meest optimale hosting te koppelen.

De jaarlijks kost voor hosting is afhankelijk van een aantal factoren.  Wat is er allemaal inbegrepen en hoeveel opslagruimte bevat je server.

Bij SterX bevat een hostingpakket steeds:

  • 15GB opslagruimte
  • E-mailhosting
  • Opslag in de cloud

Laat SterX mijn hostingpakket regelen.

Hoe zit het met email?

Via je hostingpakket kan je aan je domeinnaam ook enkele e-mailadressen gaan koppelen.  Normaal gezien kan je meerdere adressen aanmaken.  Zo kan je elke gebruiker zijn eigen e-mailadres geven met als extensie “…@mijnzaak.be”.

Een e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam komt professioneler over.  Het spreekt voor zich dat “info@fastmovers.be” meer uitstraling geeft aan uw bedrijf dan “fastmovers@telenet.be”.  Bovendien ziet uw klant onmiddellijk wie er allemaal tot uw bedrijf behoort.

Je kan verschillende e-mailadressen (aliassen) koppelen aan dezelfde mailbox.  Hierdoor komen de e-mails van “info@mijnzaak.be”, “support@mijnzaak.be” en “prijsaanvraag@mijnzaak.be” in dezelfde mailbox terecht, maar behoud je toch het overzicht.  Handig als je een klein bedrijf bent!

Al je e-mailadressen kan je uiteraard ook instellen op je smartphone of tablet.  Zo kan je overal antwoorden op je inkomende berichten.

Share This