Klant
Moretus Ekeren

Project
SEO optimalisatie

Keywords
Studenten aantrekken, regionaal leerlingen aantrekken, op studierichtingen gevonden worden, concurrentie met andere scholen aangaan

Website
www.moretus-ekeren.be

Doelstelling

Moretus Ekeren ondervindt, als school aan de rand van Antwerpen, een grote concurrentie met scholen uit de regio die niet op Antwerps grondgebied liggen.  Daarbovenop beperkt Corona het persoonlijk informeren van nieuwe leerlingen en hun ouders.  Een opendeurdag of infosessies met lagere scholen uit de buurt, zijn niet mogelijk.

Daarom moet via een online campagne de school nieuwe leerlingen kunnen aantrekken.  Het uitgebreide studieaanbod in zowel ASO, TSO als BSO moet goed vindbaar zijn, net zoals de vlotte bereikbaarheid.  Want dit zijn sterke troeven voor de school.

Oplossing

De school kreeg een uitgebreid advies in gebruik van hun social media.  Vele platformen waren reeds gekend, doch werden niet altijd op de juiste manier ingezet om het gewenste doelpubliek te bereiken.

Na een SEO audit van de website, verkregen we een inzicht in de te verbeteren punten.  De structuur van de website werd geoptimaliseerd en we integreerden zoekwoorden en zoektermen in de pagina’s.

Ook de metadata van de ganse website werd aangepakt en voorzien van de juiste termen.  Zo is Moretus Ekeren beter vindbaar op Google.

  • SEO audit website 100% 100%
  • Structuur website verbeteren 100% 100%
  • Zoekwoorden optimalisatie 95% 95%
  • Interne linkbuilding 100% 100%
  • Database optimalisatie 100% 100%
  • Metadata configureren 90% 90%

Resultaat

Moretus Ekeren kan nu met een verbeterde en geoptimaliseerde website aan de slag om nieuwe leerlingen aan te trekken.  De zoekmachine optimalisatie stelt de school in staat om de concurrentiestrijd aan te gaan met de scholen uit de buurt.

Wil jij ook een hogere Google ranking dan jouw concurrenten?