Prijs wijzigen product in webshop

Laatst bijgewerkt: 5 September 2022 | Geschreven door Peter Sterckx
Website Zelf Aanpassen
Prijs wijzigen product in webshop
inloggen op wordpress website
prijs wijzigen product in webshop
Op een gegeven moment zal je de prijs van een bepaald product in je webshop moeten aanpassen.  Producten kunnen een prijsstijging ondergaan, waardoor je dit ook in je webshop moet aanpassen.  Daarnaast kan je een tijdelijke prijswijziging willen doorvoeren om wille van acties, kortingen, uitverkoop of andere redenen.

De prijs wijzigen van een product in je webshop kan op drie verschillende manieren.  Hieronder leggen wij je uit hoe je de prijs van een product in je webshop kan aanpassen.

Aan de slag!

Prijs wijzigen product in webshop

Met deze instructies kan je zelf de prijs van je producten aanpassen in je webshop.  Hiervoor moet je eerst kunnen inloggen op je website.

1. De prijs wijzigen op de algemene manier.

Nadat je bent ingelogd op je eigen webshop, kom je op de backend van jouw webshop terecht.  Daarna hoover je links bovenaan over het “home” icoontje, gevolgd door jouw websitenaam.  Via je rechter muisknop open je de webshop in een nieuw tabblad.  Hier zien we zo dadelijk de wijzigingen die we in de backend uitvoeren.

Het wijzigen van de prijs zelf, doe je in de backend (je eerste tabblad).  Een prijswijziging doorvoeren kan niet via de frontend van je webshop.

Ga in de linkerkolom naar “Producten” en klik op het product dat je wil wijzigen.  Je krijgt nu de productfiche te zien.  In deze productfiche scroll je naar beneden, tot aan de productgegevens.

prijs wijzigen product in webshop

In het algemene tabblad zie je als eerste item de “Reguliere prijs”.  Hier kan je jouw prijs invullen of wijzigen.

Nadat je de prijs hebt ingevuld of gewijzigd, moet je in de rechterkolom nogmaals bevestigen via de  blauwe knop “Updaten”.  Nu publiceert de webshop jouw wijziging online.

Ter controle ga je in je browser naar je tweede tabblad (frontend van je webshop), zoek je het product in je webshop en zie je de prijswijziging.  Indien je de prijswijziging niet ziet, moet je even de pagina opnieuw laden.

2. De prijs wijzigen op een snelle manier.

Ga naar het overzicht van al jouw producten in de backend van je webshop.  Op de pagina “Producten” hoover je over het product waarvan je de prijs wil wijzigen en klikt op “Snel bewerken”.

Nu opent zich een beknopte weergave van je produchtfiche.

Scroll omlaag naar “Prijs” en wijzig hier de prijs van je product.  Nadien met je links onderaan nog op “Updaten” klikken om je wijziging te bevestigen.  Nu staat je nieuwe prijs online in je webshop.

prijs wijzigen product in webshop

3. Tijdelijke prijswijziging

De tijdelijke prijswijziging kan je best gebruiken tijdens de solden, kortingsperiode of bij bepaalde acties.  De tijdelijke prijswijziging is niet hetzelfde als werken met een kortingscode.

Om een actieprijs (aanbieding) in te stellen, ga je volgens één van bovenstaande manieren te werk.

Bij de algemene manier volg je de gebruikelijke richtlijnen.  Scroll tot aan de “Reguliere prijs”, maar wijzig deze niet.  Laat deze prijs staan, omdat die na de actie weer van toepassing zal zijn.

Vul je actieprijs in bij “Actieprijs” en rechts van de actieprijs kan je eventueel nog instellen hoe lang de actieprijs van toepassing is.  Na het verlopen van de actieperiode is de actieprijs niet meer van toepassing en toont de webshop automatisch je reguliere prijs.

prijs wijzigen product in webshop

Bij de snelle manier volg je de gebruikelijke richtlijnen.  Scroll tot aan de “Prijs”, maar wijzig deze niet.  Laat deze prijs staan, omdat die na de actie weer van toepassing zal zijn.

Vul je actieprijs in bij “Aanbieding”.  Helaas heb je hier niet de mogelijkheid om een actieperiode in te stellen.  Je zal dus, zodra de actieperiode eindigt, manueel je prijs opnieuw moeten aanpassen volgens één van bovenstaande manieren.

Beste manier prijs wijzigen product in webshop

De beste manier om de prijs van een product te wijzigen in je webshop, is afhankelijk van de reden waarom je een prijs wil wijzigen.  Wens je een actieprijs in te stellen, kies dan zeker voor de algemene manier.  Hier kan je ook de periode van de aanbieding instellen.  Zo vermijd je foutieve prijzen, omdat de webshop automatisch opnieuw je reguliere prijs afficheert na het verstrijken van de actieperiode.

Andere handleidingen voor je website