ssl certificaat

Waarom houdt Google van een SSL certificaat

Google geeft prioriteit aan het beschermen van de privacy en persoonlijke gegevens van jouw bezoekers op je website.  Ik weet dat dit raar klinkt, want Google houdt zelf veel gegevens bij van websitebezoekers.  Maar sinds enige tijd verwachten zij van élke website dat die zorgvuldig omspringt met de persoonlijke gegevens op het internet.  Daarom geeft Google voorrang én hecht ze meer waarde aan websites die voorzien zijn van een SSL certificaat.

 

Wat is een SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde (versleutelde) verbinding tussen uw website en je websitebezoekers.  Dit certificaat zorgt er voor dat jouw bezoekers weten dat jij de eigenaar bent van de website.  Een beveiligde website geeft de HTTPS weer in de adresbalk.

Soorten certificaten

De beveiliging van je website kan je bereiken op 3 verschillende niveau’s:

  • Domein validatie: Dit is de eenvoudigste vorm.  Hierbij gebeurt de encryptie (versleutelde verbinding) op het niveau van uw domein.
  • Organisatie validatie: Er is een controle van de aanvrager van het certificaat.  De beveiliging op dit niveau garandeert de identiteit van de houder van de website
  • Uitgebreide validatie (EV): Niet alleen de aanvrager en zijn identiteit worden gecontroleerd, maar tevens ook de bedrijfsgegevens.  Dit is het hoogste niveau van beveiliging.

SSL certificaat

Een veilige website herken je aan “https” en de groene letters

 

De voordelen van een SSL certificaat

De verbinding tussen je website en je online bezoeker is versleuteld door het certificaat (herkenbaar aan “https” en het groene balkje).  Google beloont je hiervoor met een hogere ranking in de zoekresultaten. Website bezoekers erkennen je identiteit en garantie op bescherming van hun privacy.  Zij zijn sneller overtuigd om hun persoonlijke gegevens in te vullen op jouw webshop.  Hierdoor stijgt je online omzet.    Omdat hackers hierdoor moeilijker aan gevoelige informatie kunnen geraken, geeft dit een veilig gevoel aan jouw bezoekers.

 

Zullen wij u helpen met uw SSL-certificaat?