Kosten website laten maken

Wat bepaalt de prijs van een website?

Een van de meest gestelde vragen is: “Wat kost het om een website te laten maken?” De prijs voor het laten maken van een website is volledig afhankelijk van jouw wensen en de bijhorende functionaliteiten. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om een website of webshop te bouwen.

Kosten website laten maken vergelijken

Een website die volledig op maat is geprogrammeerd door een websitebouwer, is niet in prijs te vergelijken met een websitebouwer die werkt met Opensource CMS-systemen en standaard templates.  De kosten website laten maken voor een kant-en-klaar platform zoals er op internet verschillende worden aangeboden, kan je ook niet vergelijken met een op maat gemaakte website.  Bovendien kent zo’n goedkope website vele nadelen.

De betere oplossing is om een website volledig op maat te maken, gebaseerd op een Opensource CMS-systeem zoals WordPress, voorzien van een op maat gemaakt thema.  Dit biedt als voordeel dat jouw website steeds een unieke website is, draaiend op een zeer betrouwbaar platform.

In dit voorbeeld gaan we uit van een website gebouwd in WordPress, omdat SterX is gespecialiseerd in het bouwen van websites met dit beheersysteem.

kosten website laten maken

Prijs website laten maken

Om een goede prijs te kunnen bepalen moeten wij weten welke doelstellingen je wilt behalen met een website. Hiervoor zijn verschillende functionaliteiten toepasbaar om aan jouw wensen te kunnen voldoen. Een ‘standaard, informatieve website’ heeft bijvoorbeeld heel andere functies nodig dan een webshop. In principe is alles mogelijk binnen het beheersysteem van WordPress.

Hieronder lijsten we een aantal functionaliteiten op, die je eventueel kan gebruiken in je website of webshop.  Echter, deze lijst is slechts een peulschil van alle mogelijkheden binnen WordPress.  Elke functionaliteit verkrijgen we door gebruik te maken van modules of plugins.  Deze plugins zijn een basis stukje software, getest en correct werkend, maar moeten nog verder afgestemd worden per integratie.

Wat bepaalt de prijs van een website?

Een aantal voorbeelden van functionaliteiten op een rij gezet:

  • Verzendformulieren
  • Nieuwsbrieven
  • Zoek- of filter functie
  • Betaalsystemen
  • Taal en vertaal modules
  • Reviewsystemen
  • Blog en portfolio
  • Socialmedia koppelingen
  • Rekenmodules
  • En nog veel meer…

Al deze technische functies bepalen onder andere de prijs om jouw website te laten maken. Licenties en updates zitten in de kosten website laten maken inbegrepen in deze functies of modules.

kosten website laten maken

Website laten bouwen door SterX

Je hoort veel mensen zeggen: “Ik maak zelf wel even een website”. Doorgaans lijkt dit visueel ook te lukken, maar technisch zit de website niet goed in elkaar waardoor er problemen ontstaan of de website niet goed vindbaar is.  Er zijn zelfs “professionele platformen” die een gratis website aanbieden (zoals Wixx) die met dit probleem kampen.  Alles oogt wel mooi, maar het werkt niet zoals het zou moeten.

SterX heeft inmiddels jarenlang ervaring in het bouwen van WordPress websites. Hierdoor ben jij gegarandeerd van een perfecte oplevering van een prima functionerende website. Bovendien zorgen wij voor een optimale ondersteuning in het onderhouden van uw website. Dus waarom zou je deze stap niet maken?

Ben jij benieuwd hoeveel een website kost?

SterX heeft 3 formules samengesteld waaruit jij een keuze kunt gaan maken. Bekijk hier de formules en vraag een gratis offerte aan.

WordPress website laten maken?

Een nieuwe WordPress website laten maken of je bestaande WordPress website een volledige make-over geven? Je kan altijd op de professionele kennis van SterX rekenen.  Wij zijn beschikbaar voor elk project uit heel Vlaanderen en hebben een boontje voor lokale bedrijven in de volgende regionen: Antwerpen, Brasschaat, Deurne, Ekeren, Kapellen, Merksem, Schoten, Wijnegem en Wommelgem.