Zoekmachine optimalisatie

Verbeter je ranking in Google

Je ranking in Google wordt bepaald aan de hand van een hele hoop criteria.  Het gaat hier niet alleen om de zoekwoorden en zoektermen, maar ook de fysieke conditie van je website en server is enorm belangrijk.

Website optimalisatie

Zoekmachines proberen steeds de beste websites te tonen bij een bepaalde zoekopdracht van de gebruiker.  Maar wat is nu “de beste website”?

Uiteraard zijn je SEO zoekwoorden en zoektermen belangrijk bij zoekmachine optimalisatie.  Maar ook de snelheid van je website en server, het juiste formaat van afbeeldingen en de gebruiksvriendelijkheid van je website moet je absoluut correct hebben.

De basis van website optimalisatie is een goede website structuur.  Bevat jouw website een correcte boomstructuur, zijn de permalinks juist ingesteld en gebruik je verschillende titels op je pagina’s en blogberichten?

Door het analyseren van je website krijgen we een volledig inzicht in al deze zaken.  De nodige verbeteringen aanbrengen is dan ook de eerste stap in jouw zoekmachine optimalisatie.

Ontvang jij graag een gratis analyse van jouw website?

zoekmachine optimalisatie

Belangrijk bij zoekmachine optimalisatie

Afbeeldingen verkleinen

Het is altijd leuk om een website met veel foto’s te hebben.  Met een beeld zeg je immers meer dan 1000 woorden.  Helaas neemt die foto ook meer dan duizend keer zoveel laadtijd in beslag, als je afbeeldingen niet geoptimaliseerd zijn.

Wanneer je afbeeldingen gebruikt op je pagina’s of in blogberichten, dan moet je deze uiteraard optimaliseren.  Het bestand de juiste afmetingen geven en zo klein mogelijk maken, is een belangrijke factor in het verbeteren van jouw website voor zoekmachine optimalisatie.  Dit advies telt trouwens ook voor de productafbeeldingen in je webshop.

Wat zijn de beste afmetingen voor mijn afbeelding?

Helaas bestaat er niet zoiets als “de beste afmeting voor elke afbeelding”.  Want elke afbeelding toon je op een andere plaats en heeft dus een andere grootte nodig.

Je berekent de grootte van elke afbeelding aan de hand van de plek waar je de afbeelding wil plaatsen.  De bestandsgrootte voor elke afbeelding kan je best onder de 100kb houden.  Zo laadt je website ook snel op smartphones en tablets.

Zoekmachine optimalisatie

Je website snelheid testen

Een snellere website heeft meer conversies, verlaagt de bounce-rate en haalt een hogere positie in zoekmachines.

Test de snelheid van jouw website met deze 3 (gratis) tools en verbeter waar nodig.

 

De snelheid van je website verbeteren

De snelheid van je website is uitermate belangrijk voor zoekmachines.  Google heeft dit zelfs als onderdeel opgenomen in zijn SEO algortime.  Ook binnen Google Ads heeft de snelheid van je website een invloed op de kwaliteitsscore van je zoekwoorden.  Daarom moet je tijdens je zoekmachine optimalisatie er voor zorgen dat je website zo snel mogelijk laadt.

Verwijder dus alle overtollige ballast in je website.  Afbeeldingen en plugins die je niet meer gebruikt, kan je best verwijderen.

Om nog meer snelheidswinst te boeken, moet je website ook een browsercache gebruiken, je CSS en Javascript verkleinen, compressie ingeschakeld zijn en een database optimalisatie regelmatig uitvoeren.

Al deze zaken hebben we bij SterX netjes gegroepeerd in een Performance Pack.  Zo haal jij alle voordelen uit een snelle WordPress website.

Responsiviteit of mobiel gebruik

Een website of webshop die zich niet automatisch aanpast aan elke scherm, is niet meer van deze tijd.  Responsiviteit is, dankzij het enorme gebruik van smartphones en tablets, een belanrijke factor geworden in de SEO-criteria van Google.  Elke website moet op elk scherm goed en vlot te gebruiken zijn.

Controleer dus tijdens je zoekmachine optimalisatie of alles netjes wordt weergegeven.  Uiteraard zijn je afbeeldingen gecomprimeerd en laadt je website snel.  Je kan ook overwegen om sommige zaken anders uit te lijnen op mobiel, zodat je website toch netjes getoond wordt.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van je website controleert Google.  Zij letten er vooral op dat je knoppen of links niet te dicht bij elkaar staan.  Dat zou voor verwarring of misverstanden kunnen leiden.

zoekmachine optimalisatie

Social media

Social media is eigenlijk een vreemde eend in de bijt bij zoekmachine optimalisatie.  Hoewel social media op een ander platform draaien en niet rechtstreeks op jouw website, vind je in de analyses van verschillende online tools toch social media als onderdeel van je SEO.

Met name de platformen van Facebook en Twitter worden regelmatig weergegeven in deze analyses.  Koppelingen vanuit je website naar deze social media, zijn dan ook van groot belang en een extra troef in je zoekmachine optimalisatie.

Echter, deze platformen moet je niet enkel bezitten, je moet ze ook gebruiken.  Je moet dus content van jouw website delen op Facebook en Twitter.  Dit zal voor de meeste website eigenaars geen probleem zijn, omdat deze platformen een ideaal hulpmiddel zijn in het verspreiden van content en aantrekken van websitebezoekers.

zoekmachine optimalisatie

Hulp nodig bij de zoekmachine optimalisatie van jouw website?